JOŠ JEDAN TRAGIČAN DAN: Italija se danas pridružila Britaniji i SAD-u po broju mrtvih...

Objavljeni su najnoviji podaci o preminulima i zaraženima koronavirusom u Italiji. 

  • Svijet

  • 08. Maj 2020  09. Maj 2020

  • 0

Od početka pandemije oboljelo je najmanje 217.185 ljudi u toj zemlji, što je 1327 više nego jučer.

30.201 osoba je preminula, od čega su u zadnja 24 sata preminule 243 osobe. 

Treća zemlja s više od 30.000 mrtvih na svijetu

Italija je tako postala treća zemlja u svijetu s više od 30.000 umrlih od koronavirusa, ali bilježi pad novooboljelih, objavila je u petak italijanska Civilna zaštita. 

"Linija je silazna, to se nastavlja i to je dobar podatak. Ima regija sa znatnom cirkulacijom virusa, drugih sa srednjom i trećih s malom", rekao je predsjednik Visokog instituta za zdravstvo Silvio Brusaferro.

"No, snižavamo pomalo broj slučajeva u svim regijama, uključujući i Lombardiju", dodao je.

Britanija je u petak objavila da je u toj zemlji umrlo više od 31.000 ljudi, čime je ona najpogođenija u Europi. U posljednja 24 sata umrlo je 626 ljudi, pa je ukupna brojka sada 31.241.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...