DNEVNA DOZA NESTOROVIĆA: Dok je novinarka pričala o mjerama na plažama, on je umirao od smijeha, a ovo je razlog

Četiri metra razmaka između ležaljki nasmijala su Nestorovića.

  • Regija

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 0

Novinarka je, između ostalog, govorila kako se Italijani pozivaju da ljetuju na moru u svojoj zemlji, ali je navela i mjere kojih će se, najvjerovatnije, morati pridržavati na plaži.

- Ljetovanje u zemlji se intenzivno propagira. Ljudima se ne dopada način na koji mogu da idu na ljetovanje. Pleksiglas ne dolazi u obzir. Sada se govori da svaka ležaljka i svaki suncobran moraju da imaju četiri metra distance - rekla je Lučić.

Upravo je ova posljednja rečenica slatko nasmijala prof. dr. Nestorovića.

On je, inače, rekao da je tranzicija iz straha u potpuno opuštanje ljudi bila trenutna, navodeći da je potpuno očekivan blagi porast broja zaraženih po ukidanju mjera.

- Imat ćemo naknadne potrese, kao i druge zemlje. Ne znamo kada će da bude kraj, SARS MERS su trajali do 2005. godine, tih pojedinačnih slučajeva će biti, vjerovatno će cirkulisati virus, ulazi u egzistenciju s nama. Ne može virus da se pobijedi, da nestane - smatra pulmolog.

Ističe da su zemlje bivšeg Istočnog bloka bolje prošle od zemalja Zapada zbog primarne zdravstvene zaštite i regionalnih zavoda za javno zdravlje.

Posebno je važno, napominje, što su u Srbiji sačuvali bolnice i domove za stare i što, osim u niškom gerontološkom centru, nije bilo većih problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...