DOKTOR ZLO IZ SRBIJE: „Opasnost od prijedloga nove rezolucije o Srebrenici, koja je usmjerena na ukidanje Republike Srpske…“

Zbog izmišljenih prijetnji upućenih Miloradu Dodiku izrazili su oštar protest i zahtjev da se Srbija, kao jedan od garanata Dejtonskog sporazuma, zvanično usprotivi njegovom kršenju.

  • Regija

  • 03. Apr. 2024  

  • 2

-Republika Srpska je izložena brojnim pritiscima i prijetnjama, poručili su iz Pokreta "Mi snaga naroda", predvođenog kontroverznim doktorom Branimirom Nestorovićem.

Zbog izmišljenih prijetnji upućenih Miloradu Dodiku izrazili su oštar protest i zahtjev da se Srbija, kao jedan od garanata Dejtonskog sporazuma, zvanično usprotivi njegovom kršenju.

-Ista ona američka administracija koja Srbiji otima Kosovo i Metohiju, sada insistira na ukidanju bankovnih računa zvaničnicima Srpske, kaže bivši savjetnik ratne zločinke Biljane Plavšić, Aleksandar Pavić, također iz ovog pokreta. Dodaje da najave hapšenja Milorada Dodika nisu bez osnova.

- Mi znamo da su te prijetnje vrlo realne. Imamo informacije da su Britanci već pozicionirali Gurke, a mi znamo šta znači kad Britanci negdje šalju Gurke, znači da se spremaju za neke specijalne operacije. Mi se iskreno nadamo da to ne podrazumijeva pokušaj otmice predsjednika Republike Srpske, jer to bi uvelo čitav naš region u haos, kaže Pavić.

Iz Pokreta navode da „Srbija mora da stane u zaštitu Republike Srpske jer bi se njenim padom, osim Kosova, otvorio i problem Vojvodine, gdje već djeluju snage koje bi da je otcijepe“.

- Sve ovo što se događa daleko je od naivnog. Nama prijete jako velike opasnosti. Mi smatramo da treba uraditi ono što je uradio Milorad Dodik. Јednostavno, prekinuti kontakte sa Zapadom jedan vremenski period, učvrstiti nacionalnu koheziju, sve snage koje se zalažu za očuvanje našeg naroda i potražiti pomoć naših prijatelja, jer vidimo da postoji ispružena ruka u obliku BRIKS-a, rekao je Nestorović.

-Evidentni su pokušaji da se Dodik isključi iz političkog života, kazao je poslanik Branko Lukić. Ocijenio je da oni koji stoje iza ovih pritisaka računaju da bi, ako bi uklonili Dodika, uspjeli razvlastiti RS.

- Moramo da imamo konkretne korake na koji način da pomognemo Republici Srpskoj. Prije svega, tražićemo, ukoliko to bude i stav predsjednika Dodika, da se Dodik obrati Skupštini Republike Srbije i da iznese na koji način on očekuje da mu Srbija pomogne, kaže Lukić.

Predstavnici pokreta "Mi snaga naroda" predlažu i zajedničko zasjedanje Skupština Srpske i Srbije. Spominju i opasnost od prijedloga nove rezolucije o Srebrenici, koja je, kako tvrde, usmjerena na ukidanje Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...