ŠOKANTNE NESTOROVIĆEVE TVRDNJE NA RTRS-u: "Hrvati i Muslimani neće moći da se dogovore, kada Srbi odu...."

Dobra vijest je da se Srbija naoružava, kazao je on.

  • Vijesti

  • 15. Feb. 2024  

  • 19

-Ne postoji vlast u Srbiji koja će priznati samoproglašeno Kosovo, rekao je kontroverzni doktor i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Branimir Nestorović, u emisiji Telering.

- Vi kao vlast morate slušati narod, i za mene je taj scenario nezamisliv. Zapad pokušava da nametne neko rješenje. Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN 1244 je na strani Srbije, a taj Zapad zajedno sa Albancima sve radi da krši tu Rezoluciju i bilo kakav dogovor - rekao je Nestorović.

Njegov Pokret "Mi glas iz naroda" bio je veliko iznenađenje na posljednjim izborima, imaju sada 13 poslanika u Skupštini Srbije.

- Trudićemo se da afirmišemo ono što je dobro za srpski narod. Nas interesuju Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i pogotovo na Kosovu i Metohiji - naglasio je Nestorović.

Vidi globalne promjene, ali i promjene u granicama na Balkanu.

- Nismo dovoljno gradili nacionalni identitet. Treba da idemo u susret promjenama. To je veoma bliska budućnost. Zar je teško zamisliti neku novu Јaltu i mirovni paket u kojem će biti mjesta i za Srbe. Treba znati da su tri velike sile, Rusija, Kina i Indija na našoj strani, i teza da je svijet protiv nas ne pije vodu. Imamo sada šansu da nešto promijenimo i treba je iskoristiti - tvrdi Nestorović.

Umjesto ulaska u EU vidi alternativu u zemljama BRIKS-a.

- Treba se okrenuti BRIKS-u, čiju imamo bezrezervnu podršku. Naravno, gube se neke privilegije u tom trenutku, ali treba biti hrabar i reći šta dobijamo ili gubimo. Mislim da je EU i Srbija nerealna priča, poručio je Nestorović.

Iako je i dalje globalna sila za SAD kaže da ima velikih svojih problema.

- Teksas je na rubu otcjepljenja i vjerovatno je prva država koja će izaći iz Unije. Treba znati da Teksas nije ušao u SAD kao druge države, nego tako što su proglasili da se pridružuju, kao samostalna država. To je sada najbogatija država SAD, nekada je to bila Kalifornija, danas je to Teksas, kazao je kontroverzni doktor Nestorović.

-Imamo istorijsku šansu, nama su se namestile karte, moramo da se pripremimo. Dobra vijest je da se Srbija naoružava, kazao je on.

Od 44. minute pogledajte šta je rekao o mogućem otcjepljenju Sandžaka, Kosova, i Bošnjacima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...