MEĐU ZARAŽENIMA I TRI DOKTORA: U UKC-u Banjaluka izvršeno testiranje 549 uzoraka, na koronavirus pozitivno…

U posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka

  • Vijesti

  • 16. Maj 2020  

  • 0

Novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 27 osoba.

Riječ je o devet muškaraca i 18 žena. Dvije osobe muškog spola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Pet osoba ženskog spola je mlađe životne dobi, sedam srednje i šest starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Kozarske Dubice i Prijedora, i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Dervente, Kotor Varoši, Laktaša, Modriče i Teslića.

Ukupno 15 osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenih radnika iz Banjaluke, jednog iz Laktaša i jednog zdravstvenog radnika iz Prijedora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...