RADOVAN VIŠKOVIĆ LAŽE, A NE TREPĆE: "Vlada RS prva u BiH reagovala na pojavu virusa korona"

"Rat sa nevidljivim protivnikom i dalje traje, iako su okolnosti danas umnogome lakše nego što su bile", istakao je Višković.

  • Vijesti

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da je Vlada RS prva u regionu i Bosni i Hercegovini reagovala na pojavu virusa korona.

"RS se od pojave virusa korona u Kini pripremala za najgori scenario koji je podrazumijevao dolazak bolesti i u RS", istakao je Višković u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS na kojoj poslanici razmatraju Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u RS.

Višković je podsjetio da je, nakon razmatranja informacije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS o pojavi novog virusa korona i preduzetih mjera, Vlada RS 10. marta donijela zaključak kojim je preduzela niz mjera i aktivnosti s ciljem daljnjeg sprečavanja širenja zarazne bolesti prouzrokovane ovim virusom.

On je napomenuo da je Vlada RS na sjednici održanoj 13. marta imenovala dva štaba - Krizni štab za praćenje epidemiološke situacije u RS i Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS.

"Rat sa nevidljivim protivnikom i dalje traje, iako su okolnosti danas umnogome lakše nego što su bile", istakao je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...