KADRIJIN KADAR ILI "TVRĐENJE PAZARA“: Sead Numanović, najdugotrajniji i najpovjerljiviji Radončićev saradnik, sada je izvršni direktor u Kolićevom "KM Tradeu"!

Advokat Kadrija Kolić nije bio nepoznat u pravosudnoj, poslovnoj  i medijskoj javnosti ni prije afere s uvozom respiratora, ali ga je odluka da pravno zastupa Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, jedne od najeksponiranijih osoba u tom neslavnom, pa i kriminalnom poslu, preko noći pretvorila u medijsku zvijezdu.

  • Mini market

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Njegovi televizijski, mahom nezgrapni nastupi se pamte i prepričavaju, prate se njegovi kontakti s osobama s kojima formalno nije u poslovnom odnosu, poput vlasnika "Srebrene maline" Fikreta Hodžića i članova kabineta federalnog premijera Fadila Novalića.

Mediji svakodnevno objavljuju nova saznanja o poslovanju njegove firme "KM Trade", brojnim tenderima koje su raspisivale državne institucije, ministarstva i javna preduzeća, na kojima je kao od šale pobjeđivala ova firma, registrirana u Visokom, koja, zavisno od medija u kojem je Kolić gostovao, zapošljava od 30 do 60 ljudi.

Tako je zahvaljujući pojačanom interesu javnosti za brojne poslove koji se vezuju za Kadriju Kolića (pored ostalog i vlasništvo nad firmom PTG iz namjenske industrije u Goraždu) na svjetlo dana izašla i još jedna malo poznata činjenica: izvršni direkor "KM Tradea" je Sead Numanović, dugogodišnji novinar i urednik "Dnevnog avaza", jedno vrijeme i direktor kompanije "Avaz-roto press".

Sead Numanović je najdugotrajniji i najbliži saradnik gazde "Avaza" Fahrudina Radončića, koji je odmah nakon rata (koji je proveo kao portparol jedinice "Crni labudovi") postao udarna novinarska pesnica tog lista. U "Avazu" je godinama, pa i decenijama, bio zadužen za praćenje rada međunarodne zajednice i njenih dužnosnika u Bosni i Hercegovini, On je imao značajnu ulogu u popravljanju imidža svog gazde Radončića među stranim diplomatima u BiH.

Kratko vrijeme Sead Numanović bio je član redakcije "Al Jazeere Balkans", iz koje se vrlo brzo vratio "starom jatu" u "Avazu". Među novinarima ove televizije glasno se pričalo kako je Numanović na "Al Jazeeru" došao "po zadatku" koji mu je dao Radončić, opserviranje medijske konkurencije. Nakon toga se vratio na početne položaje, odnosno na još istaknutije pozicije u novinarskm i upravljačkim strukturama "Avaz-roto pressa".

Koliko je povjerenje Fahrudina Radončića (i njegove supruge, formalne gazdarice "Avaza") imao Sead Numanović, ilustruje i činjenica da je tokom boravka aktuelnog ministra u zatvoru (2016. godine) upravo on vodio poslovanje ove medijske kuće. 

Prema informacijama iz "KM Tradea", novi izvršni direktor te firme Sead Numanović stupio je na tu dužnost prošle godine. Svakako da će njegovo dugogodišnje iskustvo u novinarstvu, veze s ljudima iz medija, politike, međunarodne zajednice... biti od koristi novim poslodavcima, kao što je bilo i prethodnom Fahrudinu Radončiću.

Za uspjeh u karijeri i povjerenje svojih poslodavaca Numanoviću nije bilo nevažno to što je rođen u Novom Pazaru, odakle je prije rata došao na studij u Sarajevo. 

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...