ZAUSTAVLJA UPALNE PROCESE I INFEKCIJE, POMAŽE KOD ARTRITISA, ČISTI KRV, SNIŽAVA RAZINU ŠEĆERA U KRVI…: Ovo su razlozi zbog kojih odmah trebate početi konzumirati ovaj drevni začin

Riječ je o jednom od najstarijih začina koje svijet pamti

  • Zdravlje

  • 04. Jun. 2020  

  • 0

Zbog svojih ljekovitih svojstava koristio se u mnogim medicinskim tradicijama svijeta, posebno u ayurvedi. Zabilješke o cimetu postoje u egipatskim, grčkim i rimskim rukopisima. Moderna znanstvena istraživanja potvrđuju da cimet ima pozitivan učinak kod mnogih bolesti.


Potvrđeno je da cimet:

-pomaže kod upala i infekcija

-suzbija širenje leukemije i limfoma

-ublažava probavne smetnje

-regulira količinu šećera u krvi

-pomaže u mršavljenju

-ublažava reumatske bolove

-poboljšava aktivnost mozga

-smanjuje količinu lošeg kolesterola

-uklanja gljivične infekcije

-ublažava menstrualne tegobe

Cimet sadrži visoke razine antioksidansa i fenola, koji pomažu kod infekcija. Antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljikohidratima. Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašikice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg kolesterola. Cimet možete koristiti u ublažavanju boli prouzrokovane artritisom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...