RADONČIĆ ODLUČIO KONAČNO DA OTKRIJE ZAŠTO JE PODNIO OSTAVKU: "Ostavka nije bila ni ishitrena ni iz ličnih razloga, nego..."

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da ostavka na mjesto ministra bezbjednosti u Savjetu ministara nije bila ni ishitrena niti iz ličnih razloga, kako je to naveo lider SDA Bakir Izetbegović.

  • Politika

  • 14. Jun. 2020  

  • 4

Radončić je na svom "Facebook" profilu napisao da je njegovu ostavku na mjesto ministra bezbjednosti Izetbegović pokušao da politički banalizuje u dvije rečenice tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji.

"Iz njih netačno proizilazi da sam tu poziciju preuzeo s namjerom da je veoma brzo i napustim", naveo je Radončić i dodao kako je i sam Izetbegović priznao da je bilo "malo nervoze".

Radončić je 2. juna naveo kako će podnijeti ostavku zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere "Respiratori".

On je tada rekao da je tražio da se migrantska kriza riješi legalnim deportacijama, kao i da je ukazao na problem sa Pakistanom i pakistanskim ambasadorom koji ne želi legitimaciju više od 9.500 ilegalnih migranata, koji predstavljaju ogroman bezbjednosni rizik za BiH.

Od njega su se, dodao je, u razgovoru sa pakistanskim ambasadorom ogradili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković.

"U svakoj normalnoj zemlji bi ministar bezbjednosti tada podnio ostavku", rekao je Radončić, te dodao da je tada "nekim ljudima" najavio svoju ostavku.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...