SITUACIJA SE MIJENJA IZ SATA U SAT: Državljani Bosne i Hercegovine mogu ući u Crnu Goru, ali samo ako...

Nacionalno koordinaciono tijelo Crne Gore (NKT) donijelo je odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski na svim javnim mjestima.

  • Regija

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Naredba, kako je saopšteno, stupa na snagu danas. Građani Crne Gore, BiH i država s liste Instituta za javno zdravlje (IJZ) od danas u Crnu Goru mogu ući samo uz negativan PCR test akreditovanog BiH laboratorija, star maksimalno 48 sati.

Iz Vlade je saopšteno da je NKT, također, donio odluku da se Bosna i Hercegovina (BiH) privremeno izuzme s liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Direktor IJZ-a Boban Mugoša kazao je da je većina aktivnih slučajeva Covida-19 u Crnu Goru importovana iz Srbije tako što su “neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko BiH”.

“Ono što se ispitivanjem pokazalo kao jasno je da imamo slučajeve importovanja putem preko Bosne, iz zemalja koje nijesu na listi, tako da smo morali reagovati promptno i donijeti odluke koje bi mogle da nam obezbijede da imamo siguran ulazak iz Bosne”, istaknuo je Mugoša.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prijelaza Šćepan-Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče, poručili su iz Vlade Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...