U ZAPADNOJ HERCEGOVINI BIJESNI ZBOG ODLUKE HRVATSKE: Uprava civilne zaštite ZHK oštro reagirala na odluku o uvođenju karantina za državljane BiH…

Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona traži izmjenu i dopunu, odnosno preispitivanje Odluke o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

  • Društvo

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju u našoj županiji, gdje u posljednjih mjesec dana nemamo niti jedne osobe oboljele od koronavirusa, te vrijeme donošenja ove odluke, kada su u tijeku upisi na fakultete, polaganje državne mature, sezonski rad i odlazak na posao, svadbene svečanosti i drugi brojni razlozi prelaska granice RH, tražimo od vas da izmijenite, dopunite, odnosno preispitate navedenu odluku i dopustite svojim državljanima (u našoj županiji velika većina građana ima dvojno državljanstvo BiH i RH) nesmetan ulazak u Republiku Hrvatsku bez mjere samoizolacije”, saopćeno je iz Uprave CZ ZHK.

Istaknuli su da je odluka nadležnih tijela RH uveliko otežala svakodnevni život u ZHK.

- Nadamo se da razumijete situaciju u kojoj se nalazimo mi kao Uprava civilne zaštite, kao i građani naše županije, kojima je ova odluka uveliko otežala svakodnevni život i funkcioniranje u novonastalim okolnostima“, saopćeno je iz Uprave civilne zaštite ZHK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...