"ČISTKA" U ZAPADNOJ HERCEGOVINI NA ČOVIĆEV NAČIN: Vlada ZHK na brzinu posmjenjivala čelnike zdravstvenih ustanova i POSTAVILA ISTE LJUDE!

Vlada Zapadnohercegovačkog kantona na sjednici u četvrtak donijela je Odluku o ukidanju mjesečnih naknada za rad članovima upravnih vijeća domova zdravlja u ZHK i članovima Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo ZHK za maj i juni 2020. godine.

  • Politika

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

Vlada je, također, donijela Odluku o donošenju Programa javnih investicija ZHK za period 2021. – 2023. i Odluku o korištenju sredstava „Kapitalni izdaci – nabava udžbenika” utvrđenih budžetom ZHK za 2020. godinu, saopćeno je sa sjednice Vlade ovog kantona.

Također, Vlada je usvojila Periodični izvještaj o izvršenju budžeta ZHK od 1. januara do 31. marta 2020. te Izvještaj o radu Zavoda za javno zdravstvo ZHK za 2019. godinu.

Razriješeno je privremeno Upravno vijeće Doma zdravlja Grude u sastavu: Jure Tomas, Lenka Šimić, Slavica Šimić, Ivana Čolak i Marija Vranješ te je imenovano Upravno vijeće u sastavu: Stanislav Perić, Slavica Šimić, Jerko Brzica, Ivana Čolak i Vlado Šimunović.

Razriješeno je i privremeno Upravno vijeće Doma zdravlja Posušje u sastavu: Slaven Bašić, Zlatko Ramljak, Zdrava Bogut, Ivan Pavković i Dinka Soldo, nakon čega je imenovano Upravno vijeće u istom sastavu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...