MINISTRICA TURKOVIĆ NASJELA NA ARNAUTOV SPIN?: Predsjedništvo BiH uopće nije raspravljalo o slanju protestne note Hrvatskoj

Treba imati u vidu malicioznost zastupnika Arnauta, kada javno optužuje ministricu Turković da nije poslala protestnu notu, iako joj je to parlament naredio. Arnaut, kao iskusan pravnik zna da Parlament nije taj koji naređuje ministru vanjskih poslova nego Predsjedništvo BiH.

  • Mini market

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 1

Zastupnik Naše stranke u Državnom parlamentu postavio je danas zastupničko pitanje ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković zbog neslanja protestne note u vezi rezolucije o Bleiburgu Hrvatskoj.

"Zašto Bisera Turković ne pošalje protestnu notu Hrvatskoj oko Bleiburga iako joj je Parlament BiH naredio? Tvrdi da nema 'jedinstvenog stava' u Predsjedništvu. OK, ko je protiv? Šefik, Mile ili Željko", napisao je na društvenim mrežama Damir Arnaut tražeći konkretna imena.

Turković je medijima kazala kako protestna nota nije poslana Hrvatskoj jer "nije bilo jedinstvenog stava Predsjedništva BiH u tom pogledu".

Kako "Slobodna Bosna" saznaje od izvora u Predsjedništvu, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nikada nije u bilo kojoj formi, putem zaključka, na redovnoj ili vanrednoj sjednici, uopće raspravljalo o slanju protestne note Republici Hrvatskoj, te stoga kako iz Predsjedništva BiH navode, nije jasno otkuda je ministrica Turković uopće mogla konstatirati da Predsjedništvo BiH nema jednistven stav po tome pitanju.

Ovo nije prvi put da ministrica Turković ispoljava neslaženje u javnim istupima. S druge strane treba imati u vidu i malicioznost zastupnika Arnauta, kada javno optužuje ministricu Turković da nije poslala protestnu notu, iako joj je to parlament naredio. Arnaut, kao iskusan pravnik zna da Parlament nije taj koji naređuje ministru vanjskih poslova nego Predsjedništvo BiH.

S tim u vezi Turković je u potpunosti nasjela na Arnautov medijski spin, koji ima za cilj na silu konfrotirati instituciju Predsjedništva BiH s Republikom Hrvatskom. Da stvar bude apsurdnija, takva intencija dolazi upravo od političke stranke koja se profilirala u kritici navodnog populizma i kritici "svađanja sa susjedima".

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...