HNS BRANI GORDANU TADIĆ: “Osuđujemo napade SDA na neovisnost institucija BiH..."

Hrvatski narodni sabor nedvojbeno ističe kako pravna država, neovisnost sudske vlasti, borba protiv kriminala i korupucije nemaju alternativu.

  • Politika

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 8

Povodom afere koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu, a u kojoj se našla glavna državna tužiteljica Gordana Tadić, jer je od države naplaćivala i(li) željela naplatiti troškove za smještaj u stanu u kojem nije živjela, a koji se nalazi na istom spratu gdje je stan njenog sina u kojem je, zapravo, živjela, oglasio se saopćenjem Hrvatski narodni sabor (HSP). 

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Hrvatski narodni sabor nedvojbeno ističe kako pravna država, neovisnost sudske vlasti, borba protiv kriminala i korpucije nemaju alternativu.

Politički nasrtaj na vladavinu prava, u cilju sprječavanja javnog otkrivanja kriminalnih radnji i afera kadrova određenih političkih stranaka, kao jedini istinski predvodnici europskog puta naše domovine Bosne i Hercegovine, nećemo dopustiti.

Ovim putem najoštrije osuđujemo napade Stranke demokratske akcije (SDA) na neovisnost institucija Bosne i Hercegovine te pozivamo na suzdržavanje od rušenja pravosudnih tijela te vršenja nedopustivog političkog pritiska. Isprobani mehanizmi političkog pritiska vršeni zadnjih dana na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, s razlogom rušenja postojećeg pravosudnog sustava BiH koje sve te korupcijske slučajeve treba riješiti, izlaze iz okvira civiliziranog djelovanja.Iznova, kao i svaki put do sada, osuđujemo ovakve radnje, manipulacije i pritiske. Pozivamo sve javne aktere u najboljoj namjeri, da daju potporu neovisnosti pravosudnog sustava Bosne i Hercegovine.”

Treba reći da je Gordana Tadić miljenica HDZ-a i prva rodica Mije Kresića, dopredsjednika HDZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...