NERMIN MUZUR PRERANO OTVORIO ŠAMPANJAC: "Jedva čekam izbore i da dođem na poziciju prvog čovjeka opštine Ilidža…"

Nermin Muzur, član Naroda i pravde, kazao je za N1 da mu je velika čast i zadovoljstvo što će biti kandidat za načelnika općine Ilidža.

  • Mini market

  • 21. Avg. 2020  21. Avg. 2020

  • 0

"Jedva čekam izbore i da dođem na poziciju prvog čovjeka opštine Ilidža i da zajedno sa svojim političkim partnerima i timom pokažemo da može drugačije i puno bolje", rekao je Muzur za N1 televiziju.

Poučen prethodnim iskustvom, istaknuo je da ne očekuje neku dozu fer-pleja, ali sa druge strane, kazao je da se on uvijek trudio da radi fer te da će tako i nastaviti.

"U odnosu na druge kandidate, zaista smo u prednosti. Po principu Vlade šestorke, u Kantonu Sarajevo napravili smo zajednički sporazum koji sadrži 29 mjera i principa za sve lokalne zajednice. Kolege moje, koji su kandidati za načelnika općina u lokalnoj zajednici, sa svojim timovima iz četvorke napravit će prioritete, plan i program rada, za svaku lokalnu zajednicu pojedinačno. Već smo u određenoj prednosti na način kako to radimo. Pokazali smo da je moguće i drugačije za godinu dana Vlade u KS-u. Sve to što je Vlada KS-a radila i način na koji je radila... Prvenstveno mislim na nultu stopu tolerancije na korupciju, javno i transparentno poslovanje. Sigurno ćemo to predstaviti kroz predizbornu kampanju za lokalne zajednice i ne sumnjam da ćemo u novembru u većini lokalne zajednice imati nove ljude", rekao je optimistično Muzur. 

"Stalna previranja i stalni unutarstranački sukobi su doveli do toga da je Općina Ilidža blokirana. Kada uzmete budžete Općine Ilidža, od 2011, 2012. godine pa na ovamo, vidjet ćete koliki je procent izvršenja budžeta, vidjet ćete kakav je način planiranja i realizacije svega onoga što se trebalo raditi i onih potreba koje su bile iskazane na javnim raspravama građana", kazao je. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...