RUSKI LJEKARI ZABRANILI TRANSPORT PUTINOVOG KRITIČARA: Navalni ne može u inostranstvo na liječenje jer…

Ruski ljekari su kazali javnosti da nema dokaza da je opozicioni političar i Putinov kritičar Aleksej Navalni otrovan te su zabranili njegov transport u inostranstvo na daljnje liječenje.

  • Svijet

  • 21. Avg. 2020  

  • 0

Sky News piše da je njegova glasnogovornica kazala da su doktori podlegli pritisku ruskih vlasti, dok glavni doktor tvrdi da je odluka donesena jer Navalni još nije dovoljno dobro da bi mogao putovati.

Prema navodima medija, trebao je biti prevezen avionom u Njemačku na daljnje liječenje.

Kancelarka Njemačke Angela Merkel ranije je rekla novinarima da je njena država spremna pružiti medicinsku pomoć Navalnom ako primi zahtjev da to učini. Pomoć je ponudio i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Navalni, dugogodišnji žestoki kritičar Vladimira Putina, počeo se osjećati slabo u avionu za Moskvu nakon što je u kafiću na aerodromu popio čaj u sibirskom gradu Tomsku.

Bio je na letu iz Tomska za Moskvu kada se počeo osjećati loše. Avion je prisilno sletio u Omsku. Navalni (44) je na intenzivnoj njezi i priključen je na respirator te se sumnja da je otrovan, piše Klix.

Obraćajući se novinarima u petak, zamjenik glavnog doktora Anatolij Kaliničenko u bolnici u Omsku je rekao da u njegovom tijelu nisu pronađeni tragovi otrova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...