VW IZ PRODAJE POVUKAO POPULARNI MODEL: Razlog je u doba pandemije potpuno nevjerovatan; A i da nije nje...

Iz Volkswagena su obavijestili kako se Polo GTI više ne nudi zbog velike potražnje.

  • Auto

  • 03. Sep. 2020  03. Sep. 2020

  • 0

Na vrhu ponude popularnog Pola nalazi se GTI izvedba koja je omiljena među ljubiteljima gradskih trkača.

Nažalost, nje više nema u ponudi, a kako doznaje "CarScoops", neće je ni biti do kraja godine. GTI izvedba je u tišini nestala sa stranica konfiguratora gotovo svih europskih tržišta, a oni koji su ostali uporni, dobili su poruku sljedećeg sadržaja:

"Polo GTI se više ne može naručiti sa personaliziranom opremom. Ipak, do sada proizvedeni primjerci su slobodni za kupovinu. Kontaktirajte svog VW partnera ili online putem pronađite svoj auto snova."

A onda slijedi iznenađenje. Iz Volkswagena su obavijestili kako se Polo GTI više ne nudi zbog velike potražnje. Naime, uprkos krizi u Volkswagenu, tvrde da su rasprodali cjelokupnu količinu planiranu za ovu godinu.

Glasnogovornik Volkswagena Christopher Peine je potom još izjavio "kako su zato odlučili povući Polo GTI iz ponude na određeni period". 

Dobra je vijest da Polo GTI nije ukinut nakon samo tri godine, kolikose nalazi na tržištu. "Model će se opet moći naručiti krajem godine", potvrdio je glasnogovornik. Daljnje informacije su nepoznate, ali je moguće da Polo uskoro prođe i kroz prvi redizajn, a to bi dohvatilo i GTI izvedbu.

(INdex.hr

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...