"SB" NA 2. GODIŠNJOJ KONFERENCIJI "SARAJEVO TECHLAB 2020 BH TELECOM": U godini punoj izazova ostvarili dobit od 57 miliona KM (FOTO)

Direktor "BH Telecoma" kaže da je 2019. godina posebno značajna zbog implementacije 4G tehnologije.

  • Ekonomija

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

U povodu 5. septembra, Dana "BH Telecoma", održana je 2. godišnja konferencija "Sarajevo TECHLAB 2020 BH Telecom".

U najtežim mogućim uslovima za vrijeme agresije, grupa stručnjaka uspjela je 1993. godine probiti telekomunikacijsku blokadu BiH, prvi put je stavljen broj 387.

Direktor "BH Telecoma" kaže da je 2019. godina posebno značajna zbog implementacije 4G tehnologije. U njoj su donijeli poslovne odluke za proaktivan pristup u kojima telekom nije bio, uspostavljanje novog eko-sistema plaćanja, uspostavljanje najveće domaće platforme za startupove, piše Hayat.

U 2019. ostvarena je dobit od 57 miliona maraka. Puna izaziva, jako kompleksa, došla je 2020. i pokazala nove izazove. Nastavili su realizaciju projekata i 163 miliona planiraju investirati u investicije. "BH Telecom" svim mladim, kreativnim, inovativnim ljudima nudi priliku za podršku, investiranje, kako bi kreirali nova rješenja za krajnje korisnike.

Postoji velika alijansa okupljena oko "BH Telecoma" i spremna je odgovoriti svim zahtjevima i najnovijim IT rješenjima.

Ministar prometa i komunikacija FBiH Lasić kaže kako "BH Telecom" od 597 miliona KM za doprinose. Izdvajajući 1 posto od dobiti, za donacije izdvojio je 19 miliona KM, što ga čini najvećim donatorom u BiH. Jedan milion odvojen je za borbu protiv koronavirusa, za medicinsku opremu. I ove godine, "BH Telecom" uplatit će milion za donacije za škole i brojne humanitarne organizacije.

Najbolji je partner sportskih manifestacija, kulturnih događaja. Svjesni uloge i značaja telekomunikacija, "BH Telecom" je u vrijeme korone poduzeo niz aktivnosti, pa i održavanje online nastave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...