KAMEROM UHVAĆEN TRENUTAK: Pogledajte kako je električni auto eksplodirao na punjaču (VIDEO)

Vatrogasci su automobil iz sigurne udaljenosti krenuli zalijevati običnom vodom pokušavajući spriječiti daljnje zagrijavanje baterija te je došlo do eksplozije.

  • Auto

  • 04. Sep. 2020  04. Sep. 2020

  • 0

Događaj se, navodno, zbio potkraj augusta u Sanmingu u južnoj Kini, a prema snimku, radi se, navodno, o domaćem modelu, električnom EX360 iz BAIC-a. Prema izjavama svjedoka, čim je uključen na punjač, iz automobila se počeo širiti dim. Vlasnik je pozvao vatrogasce, koji su došli nakon što je vatra već zahvatila vozilo, prenosi Index.hr. 

I onda kreću problemi. Vatrogasci su automobil iz sigurne udaljenosti krenuli zalijevati običnom vodom pokušavajući spriječiti daljnje zagrijavanje baterija te je došlo do eksplozije. Dijelovi karoserije su se razletjeli naokolo, a jedan panel automobila je probio krov punionice. 

Najnovije smjernice govore kako je požare na električnim automobilima optimalno gasiti upravo vodom. Predlaže se zalijevanje vodom koju je potrebno poslije skupiti, jer je kontaminirana brojnim otrovima. Također, na koncu se savjetuje njihovo potapanje u bazen s vodom. Naime, time se bitno skraćuje vrijeme hlađenja baterija. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...