BOSANCI KONSTERNIRANI PORAZOM VATRENIH: Dalić u nevjerici, Lovren šokirao izjavom nakon debakla Hrvatske u Portugalu…

Nakon teškog poraza od Portugala (4:1) pred kamere su izašali selektor Hrvatske Zlatko Dalić i stoper Dejan Lovren.

  • Sport

  • 06. Sep. 2020  06. Sep. 2020

  • 0

Selektor Vatrenih kratko je ocijenio viđeno na stadionu Dragao u utakmici u kojoj su Portugalci potpuno dominirali.

"Bili smo jako loši, bez energije, duela. Na kraju je dobro prošlo jer to nije bila nikakva igra s naše strane. To nije bilo dobro i ovaj će nas poraz sigurno zaboljeti, ali suparnik je bio puno bolji. Što se dogodilo? Teško je reći, u bloku smo bili jako spori, daleko od igrača. Najgore je bilo što smo gubili lopte jako lako i onda su slijedile kontre i polukontre. Ali sada šta je, tu je", rekao je Dalić.

Nikoga nije želio posebno izdvajati jer jednostavno svi nisu bili pravi.

"Cijela momčad nije bila na razini. Rekao sam da se bojim ovoga jer igrači nisu u ritmu, ali moramo puno više pokazati od ovoga. Moramo se kretati nakon pasa, mi to nismo radili", kazao je Dalić.

Težak je to poraz za viceprvake svijeta, a nakon utakmice je izuzetno bijesan bio Dejan Lovren.

"Nedostajalo je agresije, puštali smo ih previše da rade šta hoće. Već u prvih 45 minuta je trebalo biti 4:0 za njih. Ne znam razloge, ali ako se nastavi ovako, neće biti dobro", rekao je Lovren, te nastavio:

"Neki igrači nisu u formi, ali bez agresivnosti ne možeš pobijediti nikoga. Nije opravdanje što nije bilo Rakitića i Modrića. Ni njima nije bilo Ronalda. Moramo se skupiti, a ako se neko osjeća umornim, neka preskoči Francusku. Imamo dovoljno igrača", istakao je bijesni Lovren.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...