ŽELITE LI POSTATI „NEVIDLJIVI“?, NEMA NIKAKVIH PROBLEMA: Za ove trikove na Viberu ne znaju baš svi…

Popularna aplikacija za brbljanje ima niz karakteristika i mogućnosti koje nisu poznate većini njenih korisnica i korisnika.

  • HiTec

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

Aplikacija Viber ima oko 1,2 milijarde registriranih korisnika širom svijeta. Ako ste među njima, pogledajte znate li sve ove potencijalno korisne opcije i trikove.

Napravite kviz

Kako bi kreirali kviz u Viberu, trebate odabrati zajednicu (community) ili grupu za brbljanje pa kucnuti sličicu za anketu pri dnu ekrana.

Pojavit će se skočni prozor u kojem će biti obrazac za kviz. Upišite pitanje, ponuđene odgovore i, ako je potrebno, kratko pojašnjenje.

Odaberite tačan odgovor i kucnite Create.

Uključite pametne obavijesti

Ova opcija prikazuje sve poruke u sklopu razgovora u jednoj obavijesti kako vam smartfon ne bi stalno zvonio i ometao vas.

Možete je aktivirati tako što ćete otvoriti razgovor koji želite učiniti 'pametnim'. Kad ga otvorite, potegnite prstom po zaslonu na lijevu stranu.

Pojavit će se kartica Smart Notification. Kucnite je kako biste je aktivirali.

Isključite obavijesti

Poželite li malo mira, evo kako možete u potpunosti isključiti obavijesti. Na glavnoj stranici Vibera otvorite Settings. Kucnite karticu Notifications i odaberite odgovarajuće opcije ili otvorite grupu čije obavijesti više ne želite primati.

Zatim otvorite Settings pa Mute Group.

Postanite nevidljivi

Otvorite glavnu stranicu Vibera. Kucnite navigaciju pa Settings. Kucnite Privacy. Odznačite Share Online Status.

Otvorite tajni razgovor

Otvorite sobu za chat i kucnite dugme za izbornik (naći ćete ga gore desno). Kucnite dugme Open Secret Chat Now. U novom razgovoru postavite mjerač vremena i odmah pošaljite svoje poruke koje nestaju ili otvorite zaslon Chat Info pa odaberite Open Secret Chat. Postavite mjerač vremena i pošaljite poruke koje će nestati.

Šarajte po fotografijama

Odaberite fotografiju koju ste dobili Viberom. Kucnite navigaciju i odaberite Doodle this Photo. Odaberite alat za crtanje i boje koje vam najbolje odgovaraju. Kad ste gotovi s uređivanjem, kucnite dugme Send kako biste podijelili svojih ruku djelo s drugima.

Napravite vlastite naljepnice

Otvorite bilo koju sobu za brbljanje. Kucnite dugme Add u izborniku s naljepnicama pa Create Stickers. Odaberite bilo koju fotografiju, zatim Edit Screen i potom dugme Create Sticker. Kad se otvori trgovina Sticker kucnite dugme Create Sticker pri vrhu stranice.

Podijelite lokaciju

Lokaciju u Viberu možete podijeliti na dva načina:

Kako biste aktivirali ugrađenu opciju, otvorite razgovor s osobom s kojom želite dijeliti lokaciju i kucnite sivu strelicu u kućici za sastavljanje poruke.

Strelica će poprimiti ljubičastu boju, po čemu ćete znati kako je aplikacija počela dijeliti vašu lokaciju. Sve dok je ljubičaste boje, dijeljenje i dalje traje.

Za mape trebate otvoriti sobu za chat i kucnuti sličicu plusa (+) lijevo od kućice u koju upisujete poruke. Pojavit će se izbornik s opcijom dijeljenja lokacije. Kucnite dugme Share the Location. Pojavit će se mapa. Kucnite dugme Send kako bi počeli dijeliti lokaciju.

Pokrenite grupne glasovne pozive

Nazovite nekog od vaših kontakata i kucnite dugme Add to call. Odaberite ostale sudionike grupnog razgovora. Ako nisu među vašim kontaktima unesite njihov broj telefona kako biste ih dodali.

Obrišite poruku

Kucnite poruku koju želite obrisati. Pojavit će se dijaloška kućica. U njoj kucnite Delete for Everyone. Tako ćete tu poruku obrisati zauvijek za sve sudionike razgovora.

Pogledajte i video, nije naodmet…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...