TOMA GROBAR UHVAĆEN NA DJELU: Pogledajte kako bivši predsjednik Srbije komanduje radnicima koji mu bespravno grade objekt na Savi… (FOTO)

Dok aktivisti koji se bore za očuvanje Savskog nasipa, ukazuju da je na njemu svaka gradnja opasna i zabranjena, bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i dalje gradi i proširuje svoje vikendice. Ovaj put riječ je o - pontonu na Savi.

  • Regija

  • 09. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

Nikolići nisu legalizovali svoje vikendice, iako su to najavljivali, a država, također, ne čini ništa povodom zaštite vodoizvorišta.

Reporter Nova.rs “ulovio” je bivšeg predsjednika Srbije kako komanduje izgradnjom pontona na Savi.

Vikendice Tomislava Nikolića, sagrađene 2010. godine na mjestu gdje gradnja treba da bude zabranjena, jer ugrožavaju nasip, odbranu od poplava, ali i pitku vodu Beograda, i dalje stoje na istom mjestu i zauzimaju sve više prostora nastavkom gradnje u zoni vodosnabdijevanja glavnog grada Srbije.

“Učinili smo sve da probamo da objekt legalizujemo. Ako nije moguće legalizovati, dobićemo rešenje i, u skladu sa zakonom, moraćemo i mi, porodično, da postupimo. Ako ne mi, onda će država”, rekao je još 2014. sin bivšeg predsjednika Srbije Radomir Nikolić.

Međutim, ne samo da ništa nije urađeno s vikendicama, već se nelegalna gradnja nastavlja.

Radomir Lazović iz inicijative "Ne davimo Beograd" već je upozoravao da ovakvi opasni prekršaji prolaze nekažnjeno.

“Na Savskom nasipu je ugrožena i pijaća voda, kao i odbrana od poplava. Nasip je izbušen različitim infrastrukturnim radovima. Vi kada gradite trajni objekat kakav je kućetina od tri sprata kakvu imaju Nikolići, vi ugrožavate i nasip, tako što kroz njega bušite.

Sa druge strane, ugrožavaju i vodosnabdevanje tako što njihovo zagađenje odlazi tamo gde mi pijemo vodu. Jedna kuća koja se tu sagradi je dovoljna da naparavi problem, a kamoli nekoliko stotina, koliko ih već ima”, ukazivao je Lazović.

Pogledajte bivšeg predsjednika Srbije na djelu.

Foto: Nova.rs

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...