ERDOGAN RAZGOVARAO SA DVOJICOM MLADIĆA IZ TURSKE KOJI SU SPAŠAVALI GRAĐANE TOKOM TERORISTIČKOG NAPADA: "Nastavite pomagati Austrijancima, mi ne dijelimo ljude po vjeri i sekti" (VIDEO)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je telefonski videopoziv s Recepom Tayyipom Gultekinom i Mikailom Ozenom, mladićima turskog porijekla ranjenima u terorističkom napadu u Beču, koji su spasili život ranjenom policajcu, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 03. Nov. 2020  04. Nov. 2020

  • 0

Ovi mladići su, uprkos tome što su i sami ranjeni, pomagali drugima, uključujući i ranjenog policajaca kojeg su odnijeli na rukama do vozila hitne pomoći i spasili mu život.

Erdogan je tokom razgovora Gultekinu kazao da su svi vrlo ponosni na ove mladiće.

"Nastavite pomagati Austrijancima. Možda oni nas ne razumiju, ali mi njih razumijemo. Budući da zbog Stvoritelja volimo sva stvorenja, mi ne dijelimo ljude po vjeri i sekti. Mi kažemo 'dovoljno je biti čovjek' i nastavljamo tim putem. Znam da ste s vremena na vrijeme u Austriji doživjeli vrlo ozbiljne probleme. I dalje imate vrlo ozbiljnih problema. Po njima, nemate drugog grijeha osim što ste muslimani. Ali za nas je biti musliman najveći ponos. Također, mi smo vodili, a i dalje vodimo najveću bitku protiv terorizma. Siguran sam da ćete, gdje god se nalazili, biti predstavnici dobrote i mira. U ime svoga naroda, svoje porodice i u svoje lično ime, zahvaljujem vam na vašem postupku", rekao je Erdogan.

Gultekin se zahvalio turskom predsjedniku na lijepim riječima te kazao kako bi ga volio upoznati jednog dana.

"Ponosno nosim vaše ime predsjedniče. Volio bih vas vidjeti kada dođem u Tursku", kazao je ovaj mladić.

Mikail je istakao da je vrlo sretan i počašćen što ima priliku da razgovora s predsjednikom Turske.

"Da uz Allahovu dž.š. pomoć i dalje budete na čelu naše države i da i dalje predvodite islamski svijet. Uvijek ćemo biti uz vas", kazao je Mikail.

Predsjednik Erdogan je kratko razgovarao i sa Ahmetom Gultekinom, ocem mladića Gultekina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...