„SB“ NA LICU MJESTA; PRVI IZBORI POD MASKAMA: Pogledajte kako teče glasanje u Sarajevu i šta vas očekuje na biračkim mjestima… (FOTO)

Danas se u BiH održavaju lokalni izbori, a biračka mjesta širom zemlje otvorena su jutros od sedam sati. Ovo su sedmi poslijeratni lokalni izbori u BiH.

  • Vijesti

  • 15. Nov. 2020  15. Nov. 2020

  • 0

Lokalni izbori u BiH raspisani za 64 općinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština opština u Republici Srpskoj, 120 načelnika općina u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, sedam skupština gradova u RS-u, 22 gradonačelnika u BiH i Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Zagarantovana su i mjesta za pripadnike nacionalnih manjina biraju u 21 osnovnoj izbornoj jedinici, a birat će se 23 mandata. Naglasio je također kako se, u skladu s izmjenama Izbornog zakona RS-a, prvi put na lokalnim izborima neposredno bira i gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

U fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio naš fotoreporter na glasanju u Ekonomskoj školi u sarajevskom naselju Pofalići.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...