MIRO LAZOVIĆ OTVORENO O POTEZU KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Svi trebaju stati pod jednu bh. zastavu i snažno i jasno poslati poruku

Zajednička pres-konferencija ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i Milorada Dodika bila je klasični politički obračun s najavama Washingtona i Bruxellesa o neophodnosti dogradnje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveo je član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije Miro Lazović.

  • Politika

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 3

- Poruke koje su poslali su, ujedno, i obračun s budućnošću BiH. Zagovarajući etničke kolektivitete, a ne građanska prava, oni bi da BiH i dalje ostane zaglavljena između Daytona i Bruxellesa kao podijeljeno društvo i nedovršena država. Adekvatan odgovor na poruke koje smo čuli morao bi uslijediti od političkih partija i njihovih lidera, kao i od svih onih koji su za građansku državu i euroatlantski put BiH – naveo je Lazović, saopćio je DF.

Lazović je dodao da članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić te lideri političkih partija Nermin Nekšić, Bakir Izetbegović, Dino Konaković, Predrag Kojović, Fahrudin Radončić i Mirsad Hadžikadić trebaju stati pod jednu bh. zastavu i jednim glasom, snažno i jasno, poslati poruku da BiH svoju budućnost treba da gradi na euroatlantskom putu kao jedinstvena, građanska i demokratska država, javlja Hayat.

- Vjerujem da bi to bio najbolji odgovor onima koji se suprotstavljaju neophodnim ustavnim promjenama, a ujedno i snažna poruka Washingtonu i Bruxellesu – naveo je Lazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...