AKO KUPUJETE POLOVNO VOZILO, OVO TREBATE ZNATI: Donosimo listu najprodavanijih „polovnjaka“ u Evropi…

Ove automobile najčešće traže Evropljani na platformi za prodaju polovnih i novih vozila AutoScout24.

  • Auto

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Na početku, prvo lista s električnim automobilima. Na prvom mjestu je Tesla Model S. U godišnjem izvještaju internetske stranice za prodaju vozila AutoScout24, zvanom Evropski izvještaj 2020., ovaj automobil je na vrhu u gotovo svim zemljama. Renault Zoe, BMW i3, Tesla Model 3 i Audi e-tron slijede Teslin Model S na europskoj listi pretraživanja.

U Francuskoj je najtraženiji Renault Zoe. Iako se njemački proizvođači mogu naći samo sporadično među prvih pet za najtraženije električne automobile, u Europi se za automobile s tradicionalnim motorima s unutrašnjim sagorijevnjem pojavljuje potpuno drugačija slika, jer se u vrhu nalaze njemačka vozila: VW Golf (3,78 posto), BMW serija 3 (3,14 posto), Mercedesa C-klase (2,55 posto), BMW X serije (2,47 posto) te Mercedes E-klase (2,19 posto).

Dugogodišnji favorit iz Wolfsburga najtraženije je tradicionalno vozilo u gotovo svim europskim zemljama. Uz jednu iznimku, u Francuskoj više kupaca traži Ford Mustang (2,79 posto) nego VW Golf (2,32 posto).

Što se pretraživanja marki tiče, na prvom mjestu je Mercedes-Benz (13,87 posto), slijedi BMW (12,82 posto), a treći je Volkswagen (11,44 posto).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...