ČOLPA O SKANDALOZNOM POTEZU SRBIJE: “Želi političkim sredstvima ostvariti ciljeve u BiH, što nisu mogli ni u vremenu kada je iza njih stajala četvrta vojna sila"

Odluku Srbije prema kojoj stanovnicima entiteta RS nije potreban PCR test prilikom ulaska u Srbiju, dok je ostalim stanovnicima BiH potreban negativan PCR test, Čolpa naziva skandaloznom.

  • Mini market

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 1

Predstavnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa nazvao je skandaloznom odluku Srbije prema kojoj stanovnicima entiteta RS nije potreban PCR test prilikom ulaska u Srbiju, dok je ostalim stanovnicima BiH potreban negativan PCR test.

Ovo, kako navodi Čolpa, pokazuje da je ta država još u dobu Slobodana Miloševića, piše "Oslobođenje".

- Srbija stavlja bijele trake na ruku građanima koji ne žive u entitetu RS i ruši teritorijalni suverenitet Bosne i Hercegovine, odnosno ovom odlukom priznaje suverenitet entiteta RS. U nadležnosti Srbije nije da se bavi prebivalištem građana BiH ako imaju validan pasoš, osim ako Srbija ne smatra da je anektirala entitet RS, kao što je to uradila Rusija s Krimom i Donbasom. Pasoš je dokument koji jednako važi za sve njegove nosioce ili za nikoga - ističe Čolpa.

Kako je rekao, "zamislite da kažemo da u BiH mogu ući državljani Njemačke koji imaju prebivalište u Bavarskoj, a oni iz Baden-Württemberga ne mogu".

- Zabrinjavajuća je i sramotna šutnja najviših državnih zvaničnika koji još nisu reagovali na nediplomatsku i necivilizacijsku odluku vlasti u Srbiji. Puna su im usta BiH, a ne vide da Srbija na mala vrata pripaja dio BiH. Nažalost, u posljednjih nekoliko godina Srbija uspijeva političkim sredstvima ostvariti svoje ciljeve u BiH, što nije mogla ni u vremenu kada je iza nje stajala četvrta vojna sila na svijetu. Sva posljednja negativna politička dešavanja u BiH nešto govore o kapacitetu ljudi koji vode politiku iz Sarajeva - zaključuje Čolpa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...