„MORAO JE ČEKATI SVOJU ŠANSU DA ODIGRA…“: Nakon maestralne Pjanićeve utakmice, oglasio se trener Barcelone

Trener Barcelone Ronald Koeman zadovoljan je igrom svog tima u gostujućoj pobjedi nad Valladolidom sa 3:0.

  • Sport

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 0

Tek drugi put u prvenstvu od prve minute zaigrao je Miralem Pjanić. Bosanskohercegovački veznjak odigrao je cijeli meč i svoju šansu iskoristio na pravi način.

Nizozemski strateg zadovoljan je njegovom partijom.

- Igrao je dobro. Morao je čekati svoju šansu da odigra cijeli utakmicu. Znamo da je velika konkurencija na sredini terena. Imao je sjajan meč, bio je važan u posjedu lopte između linija, a vrlo dobro je radio i defanzivno - prokomentirao je Koeman nakon meča.

Statistika meča pokazuje da je Pjanić bio motor Barcine igre u Valladolidu. Imao je samo četiri pogrešna dodavanja, bio je raspoložen i pronalazio je rješenja, što su prepoznali i njegovi saigrači, koji su prema njemu uputili najviše dodavanja - 97.

Barcelona sljedeću utakmicu igra 29. decembra protiv Eibara, a igrači će imati tri slobodna dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...