BIJELI KAO SNIJEG: Evo kako uz pomoć samo tri sastojka izbijeliti zube kod kuće i spriječiti upale i krvarenje desni (VIDEO)

Ova tri ljekovita sastojka neće samo očistiti i izbijeliti vaše zube na prirodan i neškodljiv način nego će pomoći zubima i desnima u suzbijanju infekcija i upala te kvarenju zubi. 

  • Zdravlje

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 0

Kurkuma u kombinaciji sa sodom bikarbonom i kokosovim uljem u prirodnoj pasti za zube u receptu daje vidljive rezultate.

Ova tri ljekovita sastojka neće samo očistiti i izbijeliti vaše zube na prirodan i neškodljiv način, nego će pomoći zubima i desnima u suzbijanju infekcija i upala te kvarenju zuba. 

Možete je koristiti i za ublažavanje zubobolje, kod osjetljivih i bolnih desni, ali i kao preventivu karijesa i lošeg daha.

Sva tri sastojka obiluju antibakterijskim, protuupalnim i antivirusnim svojstvima pa ćete, uz čiste, bijele i sjajne zube, njima osigurati najbolju prirodnu zaštitu na duži rok. 

SASTOJCI

4 supene kašike kurkume u prahu

2 supene kašike sode bikarbone

2-3 supene kašike kokosovog ulja


PRIPREMA

U kurkumu dodajte sodu bikarbonu i kokosovo ulje te dobro promiješajte sastojke dok ne dobijete gustu pastu. 

Nanesite domaću pastu na četkicu i operite zube kao s uobičajenim sredstvom za njegu zuba. Potom dobro isperite usta. 

Pastu možete držati u zatvorenoj staklenoj posudi i iskoristiti je još nekoliko puta. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...