DUŠANKA MAJKIĆ OČAJNA NAKON ODLUKE SUDA BiH: „Ovo je dokaz da se ne radi o nezavisnoj pravosudnoj instituciji, već o tijelu koje već godinama radi mimo zakona, stavljajući se u službu bošnjačke politike“

Optužnica je podignuta 14. decembra prošle godine, a Tužilaštvo BiH je zbog ove odluke Suda uputilo žalbu u zakonskom roku. U optužnici je navedeno da su Mehmedagić i Druškić odlučili da uspostave kontrolu u predmetima oduzimanja sigurnosnih dozvola zaposlenima u sigurnosnom sektoru, pri čemu se nisu rukovodili interesima svoje službe nego ličnim i političkim.

  • Politika

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 9

- Sud BiH je, odbijajući da potvrdi optužnicu protiv direktora Obavještajno-singurnosne agencije Osmana Mehmedagića Osmice, ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i savjetnika direktora OSA-e Muriza Druškića, još jednom pokazao kako se ne radi o nezavisnoj pravosudnoj instituciji, već o tijelu koje već godinama radi mimo zakona, stavljajući se u službu bošnjačke politike - tvrdi Dušanka Majkić.

- Ovo je loša poruka građanima. Sud BiH se opet postavio s druge strane zakona i sve to je izuzetno obeshrabrujuće, ali i predstavlja veliku prijetnju, jer šalje jasnu poruku da se pravosudni sistem u BiH nalazi pod direktnom kontrolom pojedinaca iz Sarajeva - kaže za “Glas Srpske” članica SNSD-a Dušanka Majkić.

Sud BiH je jučer donio odluku da odbaci optužnicu Tužilaštva BiH protiv spomenutog trojca iz afere “Sigurnosne provjere”, a koja se odnosi na malverzacije u vezi s imenovanjem članova Komisije za drugostepeno rješavanje postupka sigurnosnih provjera za policijske i državne službenike. Optužnica je podignuta 14. decembra prošle godine, a Tužilaštvo BiH je zbog ove odluke Suda uputilo žalbu u zakonskom roku. U optužnici je navedeno da su Mehmedagić i Druškić odlučili da uspostave kontrolu u predmetima oduzimanja sigurnosnih dozvola zaposlenima u sigurnosnom sektoru, pri čemu se nisu rukovodili interesima svoje službe nego ličnim i političkim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...