PRIPREMITE SE ZA VELIKI SNIJEG: Evo šta treba odmah učiniti s gumama na vozilu kako biste bili sigurniji u vožnji

Meteorolozi najavljuju obilne padavine, dočekajte ih spremni.

  • Auto

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

Poznato je kako je u zimskim uvjetima vožnje bolje imati užu gumu, jer se masa automobila prenosi na manju površinu, a time je i vozilo stabilnije.

Stučnjaci drugog najvećeg njemačkog autokluba AvD imaju još jedan vrijedan savjet.

U situaciji kad je snijeg na cesti, bilo bi dobro povećati pritisak za 0.2 bara u odnosu na deklariranu vrijednost proizvođača. Povećanje pritiska rezultirat će blagim širenjem lamela na gumama i one će se bolje ponašati na snijegu. Na suhim i mokrim cestama najbolje se držati uputa proizvođača automobila, odnosno držati pritisak u gumama u skladu s tvorničkim postavkama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...