PUKLA BRUKA: Krivokapić čestitao neustavni Dan Republike Srpske, on to sakrio od javnosti, odala ga Željka Cvijanović (VIDEO)

Premijer Crne Gore  Zdravko Krivokapić telefonski je jučer predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao Dan RS-a, ali bez zvanične objave da je to učinio kao državnik.

  • Regija

  • 10. Jan. 2021  

  • 2

To je objelodanila Cvijanović, jer je, kako se čini, Krivokapić želio da sakrije od crnogorske javnosti čestitku koju je uputio povodom neustavnog Dana Republike Srpske, s obzirom da javnost nije obavijestio o čestitki, te je nije, kako to obično čini, objavio čak ni na svom Twiter nalogu.

 altZdravko Krivokapić

Odgovor na pitanje zašto je to premijer Crne gore uradio pod velom tajne, možda leži u tome što je Dan RS-a dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim, a Venecijanska komisija u svom mišljenju ocijenila da je “diskriminatorski, jer nije u skladu s univerzalnim vrijednostima dijaloga, tolerancije i razumijevanja”.

altŽeljka Cvijanović

No, uprkos želji da ova čestika sa pozicije dežavnika ostane samo između njih dvoje, ipak je otišla u eter kada se Cvijanovićka zahvalila, uz želju da Republika Srpska i Crna Gora blisko sarađuju u svim oblastima.

“Zahvalna sam crnogorskom premijeru Krivokapiću koji je pozvao i čestitao sve naše praznike i izrazio opredjeljenje da svi zajedno radimo i unapređujemo u svim oblastima našu saradnju i to na dobrobit svih građana Crne Gore i Srpske, odnosno BiH”, rekla je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...