ERDOGAN NAJAVIO INVESTICIJU GODINE: "Do sada smo dali tri milijarde eura, cilj je da Turska bude vodeća zemlja..."

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je u posljednjih 18 godina ta zemlja u projekte distribucije prirodnog gasa uložila oko tri milijarde eura.

  • Ekonomija

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 2

“Investicije u toplotnu i geotermalnu energiju sigurno će značajno doprinijeti snabdijevanju naše zemlje energijom”, rekao je Erdogan u videoobraćanju  na ceremoniji svečanog otvaranja projekta energetike i prirodnih resursa u gradu Manisi.

Naglasio je da je riječ o vrlo važnom projektu četiri energetska postrojenja koji će biti vrlo korisni za cijelu Tursku, prenosi Anadolija.

“Za 18 godina trostruko smo povećali količinu proizvedene električne energije na 96.000 megavata, što je važno za sveukupni napredak Turske”, rekao je Erdoan.

On je dodao da je cilj Turske da bude vodeća zemlja, ne samo u proizvodnji, već i u tehnologijama obnovljivih izvora energije.

“Prije nego što smo mi došli na vlast, prirodni gas je imalo samo pet velikih gradova, a mi smo to proširili na 81 grad, na sve naše gradove. Do kraja 2020. godine, razvili smo distribucijsku mrežu u dužini od 153 hiljade kilometara”, rekao je Erdogan.

Danas, kako je naveo, oko 68 miliona stanovnika Turske ima mogućnost da koristi prirodni gas.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...