OVO SIGURNO ŽELITE ISPROBATI: Najnoviji Chrome ima savršeno rješenje za vaše loše...

Najnovija nadogradnja za popularni internetski preglednik donosi izvanrednu karakteristiku koja će pomoći svim korisnicima koji ne obraćaju pažnju na snagu svojih lozinki.

  • HiTec

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Ako koristite internet, apsolutno smo sigurni da ste bar u nekom dijelu života napravili grešku s lozinkama. Ili ste koristili kombinaciju brojeva koje koristi pola interneta, ili ste jednu dobru lozinku koristili za pola web-stranica koje posjećujete. Ne brinite se - Googleova najnovija nadogradnja za Chrome, tačnije verzija 88, donosi sistem za "poboljšavanje lozinki", prenosi "Tportal".

Na računaru, da biste aktivirali značajku, samo trebate kliknuti na korisničku ikonicu u gornjem desnom uglu preglednika i birati ikonicu s ključem. Nakon toga, kliknite na "check passwords", odnosno provjeru lozinki, i vidjet ćete listu šifri koje Chrome smatra lošima ili slabima. Nakon toga ih možete promijeniti ili poboljšati odlaskom na stranicu i slijeđenjem standardne procedure.

Ako vam se to ne da raditi, uvijek možete tražiti od Chromea da napravi loziku umjesto vas te vam usput spomene na kojim je stranicama koje koristite došlo do hakerskog napada ili krađe podataka. Ova karakteristika prvo dolazi na iOS, a nakon toga na Android, objašnjava "TheNextWeb".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...