KOJOVIĆ I KUKIĆ, RUKU POD RUKU: Naša stranka ušla u koaliciju sa PDA u Tuzlanskom kantonu

Kantonalni odbor Naše stranke TK donio je odluku da uđe u novu Vladu TK, a odluku je potvrdilo i Predsjedništvo stranke.

  • Društvo

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

Tako je potvrđeno da će novu većinu u Tuzlanskom kantonu činiti SDP, PDA, SBB i Naša stranka.

Šef Kluba zastupnika NS u Skupštini TK Selim Bešlagić rekao je da je dogovor da sve stranke predlože veći broj kadrova, a da konačnu odluku o sastavu Vlade TK donese mandatar Kadrija Hodžić iz SDP-a. Navodno će broj ministara biti proporcionalan broju zastupnika u Skupštini TK, rekao je Bešlagić.

Predsjednik KO Naše stranke TK Zvjezdan Karadžin rekao je da je Naša stranka dostavila spisak ljudi koji mogu biti ministri, a u ovisnosti o tome koja ministarstva stranka dobije, bit će izabrani određeni ljudi.

Iz Naše stranke kažu da ovo nije koalicija nego većina koja ima mogućnost da demokratski smijeni Vladu, što je i učinjeno.

- Mi ne bismo bili principijelni da srušimo Vladu i da onda ne učestvujemo u novoj. Mandatar je najavio da će zakon o ispitivanju porijekla imovine biti jedan od prvih koje će staviti na dnevni red, insistirat će na transparentnosti trošenja novca, ali i konkursa za zapošljavanje - rekao je Bešlagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...