OZIL DIGAO TURSKU NA NOGE: "Ovo je historijski dan za nas"

Njemački fudbaler turskog porijekla Mesut Ozil u srijedu je zvanično predstavljen u Istanbulu kao novi član Fenerbahcea, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Sport

  • 27. Jan. 2021  28. Jan. 2021

  • 0

U klupskom kompleksu "Faruk Ilgaz" u Istanbulu upriličena je ceremonija svečanog potpisivanja ugovora Ozila s Fenerbahceom, koji ga za istanbulski klub veže naredne 3,5 godine.

Ceremoniji su, pored Ozila, prisustvovali i predsjednik kluba Ali Koc, sportski direktor kluba Emre Belozoglu, više od 100 predstavnika nacionalnih i međunarodnih medija, kao i navijača Fenerbahcea koji su današnjem svečanom trenutnku prisustvovali putem aplikacije Zoom.

Historijski dan za Fenerbahce

Predsjednik kluba rekao je kako je Ozil fudbaler koji je ranije u više navrata iskazao svoje simpatilje i ljubav prema Fenerbahceu te kako je došao u klub koji je volio kao dječak.

Govoreći o samom procesu prelaska Ozila iz Arsenala u Fenerbahce, Koc je poručio kako je danas "jedan od historijskih dana za Fenerbahce".

Koc je otkrio kako u razgovorima s Ozilom oko njegovog transfera u Fenerbahce ni u kom slučaju u prvom planu nije bio finansijski aspekat.

Sretan i uzbuđen

"Veoma sam sretan i uzbuđen. Nadam se da ću biti od koristi klubu. Navijač sam Fenerbahcea još od svog djetinjstva, uvijek ću to i ostati", rekao je Ozil.

Na pitanje koja su njegova očekivanja od ove sezone, Ozil je kazao kako je Fenerbahce klub koji svaku sezonu igra za titulu i kako vjeruje da će je u najkraćem roku s Fenerbahceom i osvojiti.

S obzirom da je igrao u velikim klubovima gdje se od fudbalera očekuje puno i postoji određena vrsta pritiska, Ozil je upitan da li takav pritisak postoji i danas kada potpisuje za Fenerbahce.

"Kod fudbalera uvijek postoji pritisak. Znam da će toga biti i u Fenerbahceu. Ono što ja mogu kazati jeste da ću dati sve od sebe. Tokom karijere sam nastupao za velike klubove. Ali Fenerbahce je za mene nešto posebno, klub koji volim, klub koji mi je veoma bitan. Veoma sam sretan. Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak", poručio je Ozil.

Upitan također i da li postoji mogućnost da se jednog dana vrati u Bundesligu, Ozil je kratko odgovorio: "Ne, nema".​​​​​​​

Profesionalnu karijeru započeo je u Schalkeu 04, potom igrao za Werder Bremen i Real Madrid, a od 2013. godine nosio je dres engleskog Arsenala za koji je zabilježio 150 nastupa i 30 golova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...