NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST ZA JEDAN OD NAJRAZVIJENIJIH BH. GRADOVA: Uskoro počinje izgradnja novih 13 kilometara autoceste kroz Bosnu i Hercegovinu

"Autoceste Federacije" raspisale su početkom ovog mjeseca tender za izradu Glavnog projekta dionice Ozimica – Poprikuše.

  • Ekonomija

  • 06. Feb. 2021  06. Feb. 2021

  • 5

Poprikuše se nalaze južno od Žepča, a Ozimica sjeverno od tog grada.

Dakle, riječ je o dionici koja prolazi pored Žepča. Ova dionica autoceste duga je 12,9 kilometara.

Procijenjena vrijednost ugovora za izradu projekta je 4,1 milion KM bez PDV-a. Ponude će biti otvorene 24. marta, a kompanija koja bude izabrana, imat će 10 mjeseci da obavi posao, odnosno da izradi projekt.

alt

Inače, ova dionica dio je veće dionice Poprikuše – Medakovo u dužini od 36 kilometara.

Evropska investicijska banka odobrila je prošle godine sredstva za izgradnju dionice Poprikuše – Medakovo u dužini od 36 kilometara. Radi se o odobrenim finansijskim sredstvima u iznosu od 340 miliona eura, piše "Biznisinfo".

Podsjetimo i da je u novembru 2020. potpisan Ugovor o izgradnji dionice Poprikuše – Nemila, čija je vrijednost 208 miliona eura sa PDV-om. Taj posao je pripao turskoj firmi "Cengiz insaat".

Izgradnjom dionice Poprikuše – Medakovo, čiji je dio dionica Poprikuše – Ozimica, praktično će biti okončana izgradnja autoputa od granice s RS do Zenice, a samim time i do Sarajeva i Tarčina.

Također je važno da će autoput konačno proći kraj jednog od najrazvijenijih bh. gradova – Tešnja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...