OTVOREN SEF U KUĆI STRAVE VELJE NEVOLJE: Pronađen misteriozni svežanj ključeva koje su Belivuk i Miljković pažljivo čuvali i...

Vikendica u Ritopeku, jedan od štekova kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, nadzirana je od kraja novembra prošle godine.

  • Hronika

  • 10. Feb. 2021  10. Feb. 2021

  • 0

U kući strave, u kojoj su, po dosadašnjim operativnim podacima, Veljko Belivuk i Marko Miljković ubili Milana Ljepoju, pronađen je sef.

Kako "Blic" saznaje, u sefu je bilo nekoliko desetina hiljada eura, ali i svežanj od petnaestak ključeva.

Vikendica u Ritopeku, jedan od štekova kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, nadzirana je od kraja novembra prošle godine.

Osim materijalnih dokaza – tragova krvi, higijenskog sredstva za čišćenje, dijela u dvorištu gdje je zapaljena zemlja, operativci su u ovoj kući pronašli i sef. Posebnu pažnju po otvaranju sefa izazvao je veliki svežanj ključeva, za koji još nije poznato od čega su i šta se nalazi iza vrata koja oni otključavaju. Sudeći po tome da je čuvan u zaključanom sefu, svežanj zasigurno ima veliku važnost za šefove grupe – Velju Nevolju i Miljkovića.

Kako se sumnja, ključevi su od različitih kuća, vikendica i štekova koje je ova kriminalna grupa koristila. Ključevi su, kako se saznaje, obični i nijedan od pronađenih nije posebno pravljen za neku specijalnu bravu.

U kući strave u Ritopeku pronađeno je i oružje: pištolj i specijalne cijevi za snajper. Kako se saznaje, pronađeni pištolj je posebno bitan u istrazi protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića. Prema nezvaničnim navodima, riječ je o pištolju koji su sklonili policajci iz Belivukovog stana u Humskoj nadomak stadiona Partizana. Policajci su sinoć uhapšeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...