NOVI PODUHVAT PODUZETNIH TEŠNJAKA: Ispunjeni zahtjevni svjetski standardi, uskoro novi naftni terminal u Sarajevu...

Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u aviosaobraćaju.

  • Ekonomija

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Jedan od najznačajnijih privatnih distributera nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija "Hifa Oil" započela je od 2017. godine sa snabdijevanjem JET gorivom najveće svjetske aviokompanije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu. Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u aviosaobraćaju.

U 2018. godini potpisan je ugovor o saradnji članice grupacije "Hifa Oil" i s Aerodrom Tuzla tako da je "Hifa Oil" svrstana u najvećeg i najozbiljnijeg distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Proteklu godinu je obilježila pandemija Covida-19, koja je imala negativan utjecaj na globalnu ekonomiju što je za posljedicu imalo i pad ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji, kolaps u aviosaobraćaju, te niz drugih negativnih posljedica.

"Hifa Oil" se prilagodio novonastaloj situaciji pronalazeći rješenja kroz Strategiju poslovanja u kriznim situacijama i vanrednim okolnostima zahvaljujući svojim i finansijskim i ljudskim kapacitetima. Svoje resurse usmjerio je na vraćanje aviokompanija u BiH kroz kontakte s većinom koje su već sada otvorile nove baze ili planiraju otvarati i jačati stare pozicije.

"Hifa Oil" dio je ukupnog projekta podrške ponovnom oživljavanju aviosaobraćaja u BiH koji se ogleda kroz kontinuitet snabdijevanja i osiguravanje dovoljnih količina goriva. Posjeduje zadovoljavajuće skladišne kapacitete, veliki broj voznih jedinica te obučen i certificiran kadar koji je, pored obuke, jedini iz Bosne i Hercegovine učestvovao na prestižnom takmičenju "Aviation Fuelling Challenge" ( AFC) održanom u Srbiji. Inače, ovo je jedino međunarodno takmičenje za profesionalce snabdijevana avionskim gorivom gdje su se uposlenici ove firme našli u konkurenciji s kompanijama iz cijelog svijeta.

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor "Hifa Oila" ističe važnost međusobne saradnje i podrške aerodromima u BiH i aviokompanijama.

- "Hifa Oil", pored postojećih, gradi i nove savremene kapacitete na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a to je novi savremeni naftni terminal. Time nastojimo iskazati svoju spremnost i mogućnost da podržimo sve one koji koriste aerodrome u BiH kao svoju postojeću ili potencijalnu bazu, kao i sve koji planiraju razvijati aviooperacije. Poručujemo im da ćemo im biti velika podrška kroz obezbjeđenje neophodnih resursa i kvalitetnih komercijalnih uvjeta poslovanja. Ujedno smo i dio kampanje animiranja turista i jačanja turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Naša ozbiljnost, organizacijski, logistički, ljudski i drugi resursi su na najvišem nivou i možemo odgovoriti izazovima koji su pred nama. Nudimo bezrezervnu pomoć aerodromima i, uz napore koje i sami poduzimaju, zajedno možemo postići zadovoljstvo svih zainteresiranih strana - ističe Hadžiselimović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...