DUŠANKA MAJKIĆ JEDINA BILA PROTIV: Komisija usvojila inicijativu o pokretanju nagrade “Denis Mrnjavac”

Damir Arnaut predstavio je određene smjernice u smislu kako bi nagrada trebala izgledati, ali ostaje na Vijeću ministara BiH da ih razmotri.

  • Društvo

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 3

Inicijativa Damira Arnauta o pokretanju nagrade "Denis Mrnjavac" danas je usvojena na sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, piše Oslobodjenje.ba.

Za ovaj prijedlog glasalo je šest članova, dok su dva člana bila suzdržana.

Dušanka Majkić bila je jedini član koji je glasao protiv.

"Nagrada za po jednog učenika osnovne i srednje škole iz BiH, a dodjeljivala bi se učenicima koji promovišu toleranciju i nenasilno ponašanje", pojasnio je, između ostalog, Arnaut.

On je predstavio određene smjernice u smislu kako bi nagrada trebala izgledati, ali ostaje na Vijeću ministara da ih razmotri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...