AKO JE ZIMA, JESTE LAV: Peugeot predstavio potpuno novi logo

A jedno je ostalo uvijek isto, a to je da je ova kompanija uvijek imala simbol lava.

  • Auto

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Peugeot je stao na čelo novoustoličene automobilske grupacije, a zbog toga je odlučio i predstaviti potpuno novi logo marke.

Najstarija je automobilska marka, a od osnivanja 1850. godine u deset navrata je promijenio svoj logotip. Međutim, jedno je ostalo uvijek isto, a to je da je ova kompanija uvijek imala simbol lava. I novi znak ide u tom smjeru. Jedanaestu verziju logotipa ukrašenog lavljom glavom osmislio je Peugeot Design Lab, studio za globalni dizajn marke Peugeot.

Ovaj redizajn dolazi potaknut velikim promjenama u autoindustriji, nešto više od deceniju otkako je predstavljen donedavno aktuelan logo. Izuzetno aktivna godina za Peugeot donosi puno novoga: lansiranje game koja će se predstaviti novim modelom 308, novu internetsku stranicu te, naravno, osnivanje grupe Stellantis. 

Foto: Index.hr/Peugeot

U Peugeotu kažu da je ovaj logotip osmišljen da odolijeva vremenu, ali i da bude "prepoznatljiv, bezvremenski, univerzalan i multikulturalan znak identiteta". "Sinonim je za prestiž, samopouzdanje, dugovječnost, naslijeđe", dodaju.

Pritom u Peugeotu ne skrivaju svoje aspiracije da uđu u neka nova područja, kao i stalno stremljenje ka premiumu uz zadržavanje francuskog poimanja stila, umijeća i elegancije. 

Paralelno sa predstavljanjem obnovljenih digitalnih kanala komunikacije, a posebno internetske stranice, iz Peugeota pokreću prvu kampanju marke u posljednjih 10 godina, pod nazivom The Lions of our Time, kojom se želi doprijeti do postojećih kupaca, ali i onih koji to još nisu. U svakom slučaju, strpimo se još koju sedmicu do premijere nove 308-ice. Tada će sve biti jasnije.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...