PROTESTI U BANJOJ LUCI: Iz grupe "Pravda za Davida" tvrde da znaju ko je na čelu zataškavanja istrage o ubistvu Davida Dragičevića

"Dolazićemo ovdje svaki dan dok predmet ne bude predat Tužilaštvu BiH", poručio je Perduv.

  • Društvo

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

U Banjoj Luci su tačno u podne počeli protesti grupe "Pravda za Davida", s kojih je poslana poruka Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka da ustupi predmet o ubistvu Davida Dragičevića Tužilaštvu BiH. 

Neformalni lider grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv rekao je da će se članovi ovog udruženja okupljati svaki dan od 12 do 12:30 sati sve dok Okružno javno tužilaštvo Banja Luka ne preda Tužilaštvu BiH dokumentaciju o ubistvu Davida Dragičevića.

- Okružnom javnom tužilaštvu se ne može vjerovati. Više nije pitanje ko je ubio Davida Dragičevića, već ko je zataškavao to ubistvo. Kad saznamo ko je zataškavao ubistvo, znaćemo i ko je ubio Davida - rekao je Perduv.

On je rekao da se na čelu tog zataškavanja nalazi postupajući tužilac Dalibor Vrećo, od koga očekuju da preda spis, a da potom ode na robiju, piše "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...