OGROMNA POSLASTICA: Ovo je najbrži jestivi auto na svijetu (VIDEO)

Tekst je objavljen u rubrici "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

Automobili i hrana predstavljaju za mnoge vrhunce užitka, a neki su ih odlučili spojiti u jedno - jestivi auto.

I pritom ne mislimo na tortu u obliku automobile, već jestivi auto u koji možete sjesti i voziti se neko vrijeme. Naravno, pod uvjetom da je nizbrdica jer takav auto nema pogon.

Naime, gotovo cijeli auto mora biti jestiv pa za pogon tu jednostavno nema mjesta. 

Postavljen na aluminijsku šasiju, gotovo 300 kg težak automobil slagala su devetorica slastičara punih devet sati. Tim je predvodio Mike Elder iz The Black Sheep Custom Cakes koji se u jednom vozilu i natjecao, dok je u drugom, replici bolida iz 1991. godine bio slavni američki pilot Michael Andretti. 

Auto kojim je Andretti upravljao je na koncu i pobijedio. Vozio je brzinom od 27.5 km/hm a prešao je nešto više od 108 metara, dovoljno za upis u Guinnessovu knjigu rekorda.

Automobil je poslije narezan i doniran lokalnoj organizaciji koja se brine za beskućnike. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...