KONAČNO PRELOMILI: Ugovor za nabavku vakcina ipak će biti potpisan, a prve bi mogle stići...

Nezvanično FBiH bi ovim ugovorima trebala nabaviti 100.000 vakcvina AstraZeneca i 100.000 vakcina Sputnik V.

  • Vijesti

  • 15. Mar. 2021  15. Mar. 2021

  • 9

Pored svih peripetija i nesporazuma ugovori vlast u Federaciji BiH danas bi ipak trebali biti sklopljeni ugovori za prvu direktnu kupovinu vakcina protiv koronavirusa.

Tako će se završiti sapunica stranačkog i medijskog prepucavanja s direktorom Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davorom Peharom u naslovnoj ulozi.

Kako saznaje Klix.ba ugovori će danas biti potpisani, a već sutra akreditivi će biti otvoreni. Tako bi rok za dostavljanje prvog kontigenta vakcina mogao biti već kraj ove sedmice.

Premijer Fadil Novalić u petak je kazao kako je Ad hoc grupa odradila svoj posao u vezi s prihvatanjem ponuda.

"Četiri kompanije su poslale pet ponuda, a poredale su ih po brzini isporuke, što je nama ključno, kao i po cijenama. Zanimljivo je da su sve cijene iste i iznose 17 eura po dozi", kazao je Novalić.

Premijer Novalić je rekao kako će potpisati dva ugovora, a tad je naveo, kako bi oba trebala biti za rusku vakcinu Sputnik V. Ugovorena cijena bila je 17 eura.

Nezvanično saznaje Klix da bi FBiH ovim ugovorima trebala nabaviti 100.000 vakcvina AstraZeneca i 100.000 vakcina Sputnik V.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...