RIGOROZNO: U ovom gradu za brzinu od 50 km/h dobit ćete kaznu od čak 320 maraka, ali ni to nije sve…

Cilj vlasti je, čini se, da vozači ostave svoje automobile u garažama i koriste javni prijevoz ili bicikle.

  • Auto

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Riječ je o glavnom gradu Belgije Bruxellesu. Od početka 2021. godine u većem dijelu grada uvedeno je ograničenje brzine od 30 kilometara na sat. Policijski službenici čak su bili i blagonakloni prema vozačima pa ih nisu pretjerano kažnjavali, ali sad su postavljene i kamere za mjerenje brzine.

No, zasad su vlasti djelomično popustljive pa odbacuju dio snimaka. Neki kažu da se kažnjava od 47 kilometara na sat, a neki tvrde od 50 km/h. Uglavnom, ta prva kazna iznosi ogromna 163 eura.

Također, nakon nekog vremena, kada se vozači priviknu na ovo ograničenje, kažnjavanja će ići od brzine 37 kilometara na sat i tada će plaćati 53 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...