JADAN, BIO JE TAKO SLADAK: Legendarni model odlazi u zasluženu penziju

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Preostalo mu je još manje od godinu dana života. 

Zvuči tužno, što uistinu i je za sve fanove Forda, a posebno klasičnih limuzina. U Fordu očito procjenjuju kako ih nema puno, pa donose odluku da nakon gotovo tri desetljeća ugase ime Mondeo. 

Pogledamo li ritam prodaje ova odluka je sasvim opravdana. Iako je od lansiranja 1993. godine Mondeo prodan u više od pet milijuna primjeraka, prodaja mu zadnjih godina drastično pada. Tako je na Fordu naklonjenom britanskom tržištu 2001. godine prodano 86.500 Mondea, a prošle godine tek 2400.

Međutim, gorak okus svejedno ostaje. Mondeo, koji je palicu preuzeo od bezvremenske Sierre, pokazao se kao odlično složen automobil uzornih voznih osobina. Nudio se kao globalni proizvod u cijelom svijetu, a doživio je četiri generacije. 

Ford je tako potvrdio umirovljenje u ožujku iduće godine najavom električne budućnosti. "Ford je u potpunosti posvećen razvoju game osobnih vozila u Europi, jačajući svoju poziciju modelima kao što su Kuga, Puma i Explorer PHEV“, stoji u priopćenju. 

Ford je već prije najavio kako će do 2026. godine svaki model biti elektrificiran, dok će europska gama na struju prijeći od 2030. godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...