NASLJEDNIK KULTNOG VOLKSWAGENOVOG VOZILA: Mogao bi biti predstavljen... (VIDEO)

...naredne godine.

  • Auto

  • 27. Mar. 2021  27. Mar. 2021

  • 0

Još jedan obrat u priči o dolasku nasljednika legendarnog Microbusa.

Kako doznaje američki "Car & Driver", Volkswagen nije odustao od nasljednika zasnovanog na konceptu ID Buzz. Poljuljalo ga nije ni što se Buba nije najbolje snalazila posljednjih godina.

Navodno će biti predstavljen 2022., a godinu kasnije bi trebao doći i na američko tržište. Potvrdio je to Carsten Intra, šef VW komercijalnih vozila, rekavši kako će se raditi o putničkom MPV-u, a koji će se isključivo u Europi nuditi i u dostavnoj izvedbi. 

ID Buz će imati isključivo električni pogon, vjerovatno u nekoliko izvedbi u rasponu od 200 do 300 KS, pri čemu bi najjača izvedba imala dva elektromotora i AWD pogon.

Očekuje se i raznovrsna ponuda setova baterija, od kojih bi maksimum bila baterija kapaciteta od čak 111 kWh. U tom slučaju, valja očekivati i odgovarajući doseg od 550 km. Priča se i o solarnim panelima koji bi mogli povećavati doseg za još koji kilometar.

Ono što se niko ne usudi procijeniti je cijena ovakvog automobila. Bogata oprema, napredan pogon i ovako velike baterije u današnjim okvirima znače samo jedno - izuzetno visoku cijenu. Ko zna, za godinu-dvije stvari bi se mogle drastično promijeniti. 

(Index Auto)       

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...