DALIĆ "SVOJIMA" UNIŠTIO SVAKU NADU: "Vatreni" teškom mukom slomili otpor amatera sa Malte, selektor Hrvatske napravio potez zbog kojeg navijači BiH neće biti sretni

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su u punom jeku, ali favoriti nisu baš lako došli do pobjeda protiv "malih" selekcija.

  • Sport

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 0

Hrvatska je na Rujevici ugostila Maltu i pobijedila sa 3:0, ali se morala dobro namučiti da slomi otpor unaprijed otpisanog rivala, koji je u prošlom kolu u Trnavi pomrsio račune Slovačkoj i osvojio bod (2:2).

Ovaj put, Malta nije uspjela ostati neporažena, ali joj treba odati priznanje za veliku borbenost i hrabru igru protiv aktuelnog viceprvaka svijeta.

Sijevalo je oko gola Malte, a tek u 62. minuti je lopta odsjela u mreži. Barišić je ubacio u pet metara, a Perišić natrčao i loptu zakucao u mrežu.

Petnaestak minuta prije kraja, zbog igranja rukom dosuđen je penal za domaće, a Luka Modrić je bio precizan za 2:0, da bi u samoj završnici Brekalo, na asistenciju Perišića, dotukao goste.

Valja napomenuti i da je Kristijan Lovrić debitovao sinoć za Hrvatsku, čime je ugašena svaka nada da bi mogao nositi dres BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...