ALARMANTNO STANJE U BANJALUČKOM KLINIČKOM CENTRU: Približno 600 pacijenata s teškom kliničkom slikom

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vlado Đajić izjavio je večeras da je u ovoj ustanovi hospitalizovano oko 600 osoba oboljelih od koronavirusa s teškom kliničkom slikom, uz trend konstantnog povećanja broja hospitalizovanih.

  • Vijesti

  • 01. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 1

Đajić je rekao da je više od 70 pacijenata na respiratoru, oko 400 na kisiku, te da se dnevno hospitalizuje oko 50, a otpusti dvadesetak pacijenata.

Đajić je naveo podatak da je UKC u prošloj godini na lijekove potrošio oko 41 milion KM, a da je danas potrošnja lijekova i kiseonika mnogostruko veća.

"U ovom trenutku imamo kontrolu nad situacijom, nijedan pacijent neće ostati ‘na ulici’. I pored jako povećane potrošnje, imamo sve i ništa nam za sada ne nedostaje”, rekao je Đajić za Alternativnu televiziju.

On je ponovo apelovao na stanovnike da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Načelnik Klinike za infektivne bolesti UKC-a Antonija Verhaz poručila je da će jedino vakcina promijeniti tok pandemije i da je treba primiti svako ko nema neku kontraindikaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...