POTVRĐENO; DANAS SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJICA TUŽILAŠTVA BiH I TUŽILAŠTVA KS: Tadić i Sarajlija o dešavanjima u KCUS-u...

U odgovoru iz KCUS-a naveli su da je jučer zasjedao Krizni štab ove ustanove i da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora, nije umro.

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 7

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrdili su za N1 da će se danas sastati glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

Sastanak će se održati zbog posljednjih dešavanja u vezi s Kliničkim centrom Univerizeta u Sarajevu i navodnog pisma uposlenika ove institucije o stanju u ovom kliničkom centru.

Podsjetimo, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak danas u devet sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu-Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija Klinike za anesteziju i reanimaciju o uslovima rada i načinu tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

U odgovoru iz KCUS-a naveli su da je jučer zasjedao Krizni štab ove ustanove i da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora, nije umro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...